De Japandi stijl kwam in 2020 op en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de interieurwereld! Deze woonstijl kenmerkt zich door de organische vormen, het minimalisme en de natuurlijke tinten. De perfecte plek om te rust te komen en volledig te ontstressen. Wil jij weten hoe je deze prachtige woonstijl toepast in jouw interieur? Lees dan snel verder!

Hoe is de woonstijl Japandi ontstaan?

De woonstijl Japandi is ontstaan vanuit het Japanse wabi-sabi en het scandinavische Hygge. Wabi-sabi is een japanse filosofie waarin imperfecties omarmd worden en rust, reinheid en de natuur centraal staan. Dit vertaalt zich in het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen, veel aardewerk en onafgewerkt hout of bamboe.
De 2e stroming waar de woonstijl Japandi uit voort is gekomen is het scandinavische Hygge. Deze stijl kenmerkt zich door de warme en knusse sfeer. Lichte kleuren zoals beige en lichtbruin en knuffelbare materialen passen perfect in deze stijl. Bouclé en teddy stoffen zijn niet weg te denken in de woonstijl Hygge.
De woonstijl Japandi heeft the best of both worlds. Het warme karakter van de woonstijl Hygge en het minimalistische en natuurlijke karakter van de wabi-sabi. In deze woonstijl komen beide stijlen samen en vormen een prachtig geheel!
 

Japandi woonstijl toepassen in jouw interieur

De japandi stijl is eenvoudig toe te passen in jouw interieur. De basis bestaat uit natuurlijke tinten en materialen. Ga voor een houten vloer in combinatie met bruin en beige tinten op de muur. Warmte is een van de belangrijkste kenmerken in deze woonstijl. Wees dus niet bang om wat verschillende warme kleuren op de muur te smeren. Kies voor een bank of fauteuil in een organische vorm die bekleed is met een aaibaar materiaal. Combineer met salontafels van hout in ronde of ovale vormen. Dan is het tijd om het geheel af te stylen. In dit onderdeel komt de imperfectie uit het wabi-sabi om de hoek kijken. Combineer verschillende vazen van grof keramiek in organische vormen om het geheel aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan vaas Lis of vaas Zaza . Beide passen perfect in de woonstijl Japandi!
 

Verlichting in de woonstijl Japandi

Verlichting is erg belangrijk in de woonstijl Japandi. Het geeft de sfeer en gezelligheid in het interieur en dat is erg belangrijk in deze stijl. Kies voor een opengewerkte lampenkap waardoor een mooi lijnenspel ontstaat. In het minimalisme valt dit echt op! Kies bijvoorbeeld voor een rotan hanglamp boven de eettafel en combineer met een eenvoudige tafellamp met witte kap en natuurlijke details om het geheel af te maken.
 

Shop Japandi bij Yuhle

Bij Yuhle vind je veel artikelen in de woonstijl Japandi. Prachtige vazen van keramiek in de meest uiteenlopende vormen. Maar natuurlijk ook de meest stijlvolle verlichting van natuurlijke materialen om jouw interieur mee op te lichten. Bekijk ons aanbod en je vindt gegarandeerd een prachtig item om jouw Japandi interieur helemaal mee af te maken!
×