Verlichting is een belangrijk onderdeel in het interieur. Het zorgt voor sfeer en gezelligheid in huis en het heeft bovenal natuurlijk ook een praktische functie. Niemand zit graag in het donker! Maar hoe kies jij nou bijvoorbeeld de juiste hanglamp uit voor boven jouw eettafel? In deze blog gaan we je daar antwoord op geven!
 

Kies de juiste vorm lamp voor jouw eettafel

Als eerste is de juiste maat van belang, de lamp moet niet wegvallen maar ook zeker niet te groot zijn voor de woonruimte. Het is belangrijk om een mooi geheel te creëren. Heb je bijvoorbeeld een ronde eettafel kies dan voor een hanglamp met een ronde plafondplaat, hierdoor creëer je een eenheid en zorg je ervoor dat alles mooi bij elkaar past. Heb je een rechthoekige of ovale eettafel kijk dan bijvoorbeeld eens naar een hanglamp met een langwerpige plafondplaat en meerdere lichtpunten. Hierdoor werk je in de lengte en oogt jouw eettafel een stuk groter dan deze in werkelijkheid is. 
 

Kies de stijl voor jouw hanglamp

Uiteraard kan je ook kiezen voor een hanglamp in een hele andere stijl dan de rest van jouw interieur, dan heb je meteen een echte eyecatcher in huis! Door het contrast tussen de woonstijlen zal jouw eettafel lamp echt opvallen! Kies ervoor waar jij je fijn bij voelt.
 

Inspiratie voor jouw verlichting

Je kan voor inspiratie altijd even kijken op ons Pinterest account of onze andere social media accounts. Hier kan je hanglampen in allerlei verschillende stylen zien, zo kan je gemakkelijk uitzoeken wat er bij jou in huis past!
 

Kies de juiste maat eettafel lamp

Handig is het ook als je kijkt naar de maat van je eettafel waar de hanglamp boven komt te hangen en natuurlijk naar de hoogte van de lamp. Het is namelijk niet de bedoeling dat je fel in het licht gaat kijken, of dat je tegen de lampenkap aankijkt. Al onze hanglampen zijn daarom verstelbaar in hoogte zodat je altijd de juiste hoogte voor jouw eettafel kan kiezen. Als je een hele grote eettafel hebt kan je er ook voor kiezen om meerdere lampen naast elkaar te plaatsen. Vaak is dit mogelijk met maar 1 lichtpunt. Je kan de lampen onderling met een afwerk strip aan elkaar verbinden zodat je geen draden over het plafond hebt lopen. Wij adviseren dat de afstand tussen de hanglamp en de eettafel minimaal 60 to 80 cm is. Zo kan je degene tegenover je nog goed aankijken zonder dat de lamp in de weg hangt. Als je er niet uitkomt, vraag dan vooral om advies! Via het contactformulier kan je altijd de vraag aan Yuhle stellen.
 

Voor ieder interieur de juiste hanglamp!

Bij Yuhle vind je hanglampen in allerlei verschillende soorten en maten. Ben je op zoek naar een grote lamp die echt de show steelt boven jouw eettafel? Kijk dan eens naar hanglamp Hailey. Heb je een kleinere eethoek in jouw interieur en ben je gek op de woonstijl bohemian, dan is hanglamp Flora echt wat voor jou!
 
Kies jouw nieuwe hanglamp uit bij Yuhle! 1 ding is zeker je hebt smaak!
×